Bussijuhid: Harjumaal algab mõistlik palk 1000 eurost kuus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Atko Harjumaa liinide buss Balti jaamas.
Pildil Atko Harjumaa liinide buss Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühing leiab bussiettevõtetele suunatud pöördumises, et bussijuhtide palgad Harjumaal peaksid algama 900-1000 eurost.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsioon saatis eile Eesti suurematele bussiettevõtetele pöördumise, milles soovitatakse Harjumaa avaliku bussiliiniveo hankel osalevatel ettevõtetel arvestada pakkumise koostamisel vähemalt 900-1000 euro suuruse bussijuhi kuupalgaga.

Kuigi kehtiva üleriikliku üldtöökokkulepe järgi on bussijuhi minimaalseks kuupalgaks alates sellest aastast 700 eurot kuus, on tegelik palgatase Harjumaal kõrgem. Ametiühingu andmeil jäävad bussjuhtide kuupalgad Tallinna ümbruses praegu 812 ja 1500 euro vahele.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsiooni koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on oluline, et hankekonkursi võitja oleks oma pakkumuse arvestustes lähtunud realistlikust palgatasemest, sest see on üheks peamiseks liinide jätkusuutliku ja katkematu teenindamise eelduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles