Sigrid Kõiv: näo pärast lahti

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Ilmselt on ETVst tuntud ilmaennustaja, kuid puhkusel päikesevannidega liiale läinud Peep Taimla esimene töötaja tänapäeva Eestis, kes on ametist lahti saanud sellepärast, et tööandjale nägu ei meeldi. Niisiis - pretsedent Eesti töösuhete ajaloos.

Sest kuigi sellisel põhjusel vallandamist peetakse tööseadustega vastuolus olevaks, on raskel ajal tupikus tööandjale iga alternatiiv teretulnud.

Oletame, et hommikul saabub kontorisse päevitunud preilna või tsehhi nädalavahetusel kuurikatust parandanud töömees. Tegelikult tahaks tööandja nad ära koondada, aga rahakott ei luba.

Nii et kui saabub kontorisse päevitunud preilna või tsehhi töömees, kes on nädalavahetusel kuurikatust parandanud, aga tegelikult oleks vaja nad ära koondada, kuid rahakott ei luba, siis võib olukorra lahendada just Taimla kaasusele viidates.

Et tangot tantsitakse kahekesi, siis võib arvata, et loo skandaaliks keeramisel on tegelikult süüd nii ETV juhtidel kui Taimlal endal. Olgu mis seal oli, läinud rong nagunii, ikka juhtub ja mindagu nüüd oma eluga edasi. Ainult sellest on raske aru saada, miks muidu mõistlik ja lugupeetud inimene Ilmar Raag oma blogis sellele juhtumile sedavõrd palju ruumi pühendab. Heakene küll, inimene teab, kuidas asi oli, paneb kõik kirja - loetagu, tehtagu järeldused. Aga miks on selle juures vaja ise Taimlat teha?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles