Ansip: ühise vääringu kasutamine eeldabki tihedamat poliitilist koostööd

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansipi ja José Manuel Barroso kohtumine Tallinnas 2007. aastal.
Andrus Ansipi ja José Manuel Barroso kohtumine Tallinnas 2007. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansipi sõnul eeldab ühise vääringu kasutamine tihedamat poliitilist koostööd, mille poole on euroliit seni liikmesriikide iseotsustamisvabadust piiravate, kuid finantsstabiilsust tagavate otsustega ka suundunud.

Kommenteerides Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso hinnangut, et Euroopa Liidust peaks saama rahvusriikide föderatsioon, ütles Ansip, et on täiesti selge, et ühise vääringu kasutamine eeldab ka tihedamat poliitilist koostööd.

«Selle koostöö poole oleme me ka kriisi ajal langetatud otsustega pidevalt suundunud. Oleme ju langetanud mitmeid tulevikus finantsstabiilsust tagavaid otsuseid ja seega ka piiranud liikmesriikide iseotsustamisvabadust,» lausus ta.

Ta märkis, et kuigi iseotsustusvabadusest loobumine on toimunud väikeses ulatuses, võib Eesti vaatevinklist öelda, et see on otseselt Eesti huvides.

«Enamik nendest otsustest, mis on langetatud, sisuliselt tähendavad seda, et ka teised riigid peavad hakkama oma riigi rahandust korraldama nii, nagu meie Eestis oleme seda viimased 20 aastat juba korraldanud,» lisas Ansip.

Barroso ütles kolmapäeval Euroopa Parlamendi ees peetud iga-aastases kõnes, et Euroopa Liit peab majanduslikust ja poliitilisest kriisist väljumiseks arenema rahvusriikide föderatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles