Õismäe sisering sai kahe aastaga uueks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe siseringi avamine.
Õismäe siseringi avamine. Foto: Uwe Gnadenteich

Mitmes etapis tehtud Õismäe siseringi kapitaalremondi tulemusena said elanikud juurde 117 uut parkimiskohta, kokku on parkimiskohti nüüd 770 autole.


«Linnaosa elanikud tõstatasid kohtumistel muuhulgas autode parkimiskohtade probleemi. Siinsete korteriühistute juhid tahtsid, et siseringil saaks korraldada autode parkimist risti tee telgjoonega, sest et nii saab teha autodele rohkem parkimiskohti. Sellest tulenevalt otsustatigi siseringi taastusremondi projekti muuta,» meenutas linnapea Edgar Savisaar, kes rõhuta, et sisering rekonstrueeriti koostöös kohalike elanikega.

Väike-Õismäe siseringi taastusremonti - uuendatud sõidutee asfaltkatetesse, korrastatud kõnniteedesse ja laiendatud parkimisalasse, sadeveekanalisatsiooni ja liikluskorraldusvahenditesse investeeriti linnaeelarvest kokku üle 1,3 miljoni euro.

Õismäe tee siseringi ääres on viis lasteaeda ja kolm kooli, juurdepääs kõigisse neisse haridusasutustesse on nüüd palju turvalisem. Väike-Õismäe siseringi taastusremonti tehti kahes etapis. Töödega alustati 2011. aasta sügisel ning jätkati tänavu kevadel. Taastusremondi käigus uuendati sõidutee katted, korrastati kõnniteed, laiendati parkimisala, lahendati sademevete ärajuhtimine, paigaldati liikluskorraldusvahendid ja teekattemärgistus ning taastati haljastus.

Väike-Õismäe siseringi taastusremondi projekti koostas OÜ ViaGeo, tööd tegi Lemminkäinen Eesti AS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles