Kvoodimüük toob seitsmesse linna uue tänavavalgustuse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavalambid
Tänavalambid Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks riigi ligi 11 miljoni kasutamata saastekvoodi (AAU) müügi Austria riigile, mille eest saavad seitse linna uued energiasäästlikud valgustussüsteemid.

Austriaga kokku lepitud tingimuste kohaselt saavad linnade tänavavalgustuse programmis võimaluse osaleda seitse keskmise suurusega linna, mille elanike arv jääb vahemikku 8000-15 000, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Nendeks linnadeks on Kuressaare, Valga, Võru, Jõhvi, Haapsalu, Keila ning Paide.

Samuti võimaldab tehing teha soojustorustiku rekonstrueerimistöid 13 kaugküttepiirkonnas ja rekonstrueerida 11 katlamaja.

Vastavalt riikidevahelisele lepingule on kokkuleppe maksumus konfidentsiaalne.

Programmis osalemisel tuleb linnadel katta omafinantseering kümne protsendi ulatuses ning projekti käibemaksu osa. Juhul kui mõni linnadest omafinantseeringu kohustust täita ei suuda või ei täida muid finantseerimisega seotud nõudeid, valitakse programmi ostjaga kokkuleppel uus linn.

Linnade tänavavalgustusprogrammi eesmärk on luua linnadele võimalikult kvaliteetne ja säästlik valgustuslahendus. Programmi elluviimist hakkab korraldama SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles