Menetlus läbi: kas vahipataljoni ajateenijad kaevasid ähvarduste saatel haudu?

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsevägi tutvustab täna kell 13.00 endise vahipataljoni ajateenija kaebuse teenistusliku juurdluse kokkuvõtet. Selgitusi annavad maaväe ülem kolonel Artur Tiganik ja Põhja Kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus.

Postimees kirjutas augusti lõpus, et kaitsevägi uurib juba kaks nädalat juhtumit vahipataljonis, kus vendadest ajateenijaid võidi sundida välilaagri ajal relva ähvardusel öisel ajal endale haudu kaevama.

«Nende sõnum oli, et kui me kadunuks jääme, siis taga meid ei nuteta. Et meid viiakse hiljem laibakottides koju ja kuna meil on relvad kaasas, siis paistab see nagu väeosast põgenemine. Ja keegi meid leinama ei hakka. Sõnavõtu lõpetuseks anti meile kümme sekundit aega teha oma pakkumine. Me lubasime, et meie käitumine enam ei kordu, kuid meile vastati, et see neid ei huvita,» rääkisid ajateenijad Postimehele.

Intsident lõppes noorukite väitel kompaniiülema poolt ähvarduseks taevasse lastud automaadivalanguga.

Uurimise all olevad ohvitserid eitasid taolisi ähvardusi. Nende väitel lastud noorukitel lihtsalt kaeviku kaevamist harjutada.

Täna kell 13.00 avaldatakse juurdluse tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles