Viru jalaväepataljoni ajateenijad andsid sõdurivande

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Eero Kinnunen
Kolonelleitnant Eero Kinnunen Foto: Mihkel Maripuu

Täna andsid sõdurivande 130 Viru jalaväepataljoni juulis teenistust alustanud ajateenijat.

«Iga inimene on meie väikse kodumaa jaoks tähtis, iga sõdur on Kaitseväe jaoks oluline. Olen kindel, et teist saavad tublid sõdurid, kelle peale võib meie riik kindel olla. Täna on teil õigus enda üle uhkust tunda,» ütles pidulikul rivistusel Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Eero Kinnunen.

A-kompanii ülem leitnant Viljar Niinepuu kiitis ajateenijaid ja ütles, et terve sõduribaaskursuse vältel oli tunda, et noormehed tahavad õppida ning pingutavad selle nimel, et endast parimat anda.

Truudusetõotuse teksti luges oma kaasvõitlejate nimel ette sõduri baaskursuse parim lõpetaja reamees Eik-Eerich Uibo.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp - sõduribaaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised.

Pärast nädalast puhkust naasevad ajateenijad oma väeosadesse, kus algavad sõidukijuhtide ning nooremallohvitseride kursused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles