Jäneda sügislaadal jagus köögivilju ja päikest kõigile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui täna hommikul oli taevas Jänedal veel üsna pilvine ja langesid mõned vihmasagaradki, siis ennelõunal tuli päike välja.


Jänedal kuuendat korda toimuvale sügislaadale oli tulnud rohkesti rahvast põllu- ja aiaande ostma, et end talvehooajaks tervisliku kodumaise toidukraamiga varustada. Kaubitsejate lettidel nägi sibula- ja kartulikotte, õunu, kapsast, kurki, viinamarju, mett, lihatooteid, kala, pähkleid ja mida kõike veel.

Laadal ringi vaadates hakkas kõrva, kuidas üks metallikraami müüv mees telefoni teel sõbrale teatas, et tulgu see kindlasti Jänedale, sest siin paistab alati päike. Ka pealelõunal esinenud Erich Krieger kinnitas, et ilm läks Lõuna-Eestist Jäneda poole sõites aina ilusamaks ja ilusamaks.

Mida pärastlõuna poole, seda enam nägi laada peatänaval liikumas rahulolevaid laadakülastajaid – kel kartulikott turjal, kel puuistik käes, kel toidukorv head-paremat täis laaditud. Lisaks oli laadal hea valik käsitööd, nagu kudumid, tekstiili- ja karusnahatooted.

Tiigikaldale püstitatud välilaval esinesid kohalikud taidlejad ning sõdurpoiste koor Staabi- ja Sidepataljonist, kes esitas kitarri saatel patriootlikke laule.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles