Juhtkiri: kanali taga Euroopa toel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse allee.
Sõpruse allee. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal kirjutas Tartu Postimees linna kavast istutada Anne kanali ja jõe vahelisele alale, sealse kergliiklustee äärde rühmiti leppi ja pajusid ning mis  hakkab kandma uhket nime Sõpruse allee. Esimesed sanglepad on nüüdseks mulda pandud ja mitte lihtsalt niisama, vaid neid olid istutamas mittetulundusühingute, ülikoolide ja omavalitsuste esindajad.

Puude juurde asetatud tahvlilt on lugeda, et kahel pool teed kulgev allee ühendab Tartut, Pihkvat ja Läti linna Rezeknet. Mil viisil siis?

Allee sümboliseerib kolme riigi koostööd, mis kuulub programmi «Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülene koostöö 2007-2013» raames algatatud projekti GreenMan. Keerulisest nimest ja struktuurist hoolimata on ettevõtmise mõte selge: looduslike ja inimese rajatud rohealade arendamine programmi rahalisel toel regiooni konkurentsivõime parandamiseks..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles