Kartulikasvatajad töötavad iga ilmaga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare-Anni talu abilised Eha Jõgi (esiplaanil) ja Malle Tolmats sordivad vihmaga hoidlas kartulit. Kuival ajal töötavad nad praegu kartulikombaini peal.
Saare-Anni talu abilised Eha Jõgi (esiplaanil) ja Malle Tolmats sordivad vihmaga hoidlas kartulit. Kuival ajal töötavad nad praegu kartulikombaini peal. Foto: Sille Annuk

Potipõllumeestel on talvekartul juba keldris, suurtel kartulikasvatajatel jätkub tööd aga kauemaks, sest vähemalt Tartumaal on tänavu saak hea ja hilisematel sortidel koorgi alles lahti.

«Vili sai võetud, nüüd on rohkem aega kartuliga tegeleda,» ütles Ülenurme vallas Külitsel toidu- ja seemnekartulit kasvatava Saare-Anni talu peremees Einar Saar. «Laseks ilm vaid kõik ilusti üles võtta!»

Kui ilm ei lase ehk kui sajab või kui kartulikombain otsustab kibedal tööajal katki minna, nagu juhtus läinud neljapäeva hommikupoolikul, käib hoidlas kartuli sorteerimine. «Meil on kiire tellimus käsil,» selgitas Einar Saar. «Esmaspäevaks on vaja kümme tonni väikest kartulit välja korjata ja ära saata, farmid tahavad seda üle pika aja jälle lüpsikarjale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles