Insenerid sõnasõjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väo mitmetasandiline liiklussõlm.
Väo mitmetasandiline liiklussõlm. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Teede ja liiklussõlmede projekteerimisega tegelevad insenerid peavad kavandatava Väo liiklussõlme lahendust autojuhtidele ohtlikuks, kuid Tallinna linnaplaneerimise amet jääb seisukohale, et sõlm on igati ohutu.

Ramboll Eesti vanemkonsultandi Ain Kendra sõnul on K-Pro­jektis valminud Väo liiklussõlme projektis kahtlase väärtusega lahendusi, mis muudaks sõlme autojuhtidele ohtlikuks. Ta tõi näite, et kui tegemist on kahe üleriigilise magistraali, Peterburi tee ning sealt edasi mineva Narva maantee ja Tallinna ringtee ristumisega, siis ei tohiks liiklussõlmes arvestuslik kiirus väheneda. Väos on aga Lasnamäe poolt tulles enne ringile sõitmist väikese raadiusega aas, mida läbides tuleb autojuhtidel tublisti kiirust vähendada.

«Meile ei saa meeldida seegi, et Tallinna ühe olulisema liiklussõlme projekteerimise tellib eraettevõte,» ütles Kendra. Nimelt paikneb keset tulevast liiklussõlme Olerexi tankla, kuhu sissesõit ja kust väljasõit on Rambolli teatel päris ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles