Lauka kooli lapsed söövad ainult kodukandist pärit toitu

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögivahetund Lauka koolis.
Söögivahetund Lauka koolis. Foto: Mihkel Maripuu

Hiiumaa Lauka kooli õpilased saavad sellest õppeaastast lõunaks toitu, mis on valmistatud sealsamas ümbruskonnas kasvanud viljadest.

Lauka kooli kokk Aimi Aromatova on kuulus juba kodust kaugemalgi. Möödunud nädalal võõrustas ta hiidlaste koostöökogu rahvusvahelise projekti «Sirguvad söögisellid» raames kolleege Prantsusmaalt ja Inglismaalt.

Idee hakata toitu koolisöökla jaoks koduvallast hankima sündis koka peas, vallaametnikud olid aga varmad teda toetama. Nüüd tarnivad seitse kohalikku tootjat söökla jaoks toidukraami. Näiteks maitseroheline on juba kogu talveks ette valmis varutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles