Kuld korvas pisut OMi pettumust

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo 2012. aasta EMi kuldmedalitega poseerimas.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo 2012. aasta EMi kuldmedalitega poseerimas. Foto: Fred Killing

«Võitsime olümpiakvalifikatsiooni, saime MK-medali ja olime olümpial neljandad, EMil panime aastale kuldse lõpu,» vaatas Eesti paarisaerulise neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo pärast Euroopa meistriks tulekut lõppenud hooajale tagasi. «Tegelikult ju väga kõvad tulemused, ei peaks üldse häbenema. Aga ma oleksin piltlikult öeldes valmis kõik oma elu jooksul võidetud medalid olümpiamedali vastu vahetama, sellele pole võrdväärset.»

«Kripeldus on ikka hinges, usun, et kõigi ootused olümpiaks olid kõrgemad kui 4. koht,» jätkas ta. «Uskusin lõpuni, et saame ikka hakkama, aga mitte veel sel aastal. Kuid mis seal ikka, pead norgu ei lase ja maailm otsa ei lõpe, tegelikult on kõik hästi.»

Itaalias Vareses peetud Euroopa meistrivõistlustel näitas Eesti neljapaat, kuhu lisaks Taimsoole kuuluvad Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä, igas sõidus võimsat minekut. Finaalsõidus jagus tasavägist heitlust esimesele 200 meetrile, seejärel läks Eesti oma teed ja võidutses lõpuks ajaga 5.47,91. Hõbemedali võitis Ukraina (5.51,18) ja pronksi Sloveenia (5.53,03).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles