Ministeerium näitab põhikooli lastele sigu ja lambaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigala.
Sigala. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Põllumajandusministeeriumi toel toimuvad Viljandimaal Olustveres õppepäevad, kus koolilastel on võimlik näha koduloomi ning ka ise toitu valmistada.

Viljandimaal Olustveres näidatakse tänasest kahe kuu jooksul kokku enam kui 2000 põhikooli õpilasele, kust tuleb toit, kuidas seda valmistada ning mis elu maa üldse elatakse, teatas põllumajandusministeerium.

Ministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuste osakonna juhataja Enn Soku sõnul pole harvad juhused, kui koolilaps peab piima ja leiva sünnikohaks supermarketit ning ajab karjamaal segi hobuse ja lehma.

«Sageli ei seostata igapäevast toitu põllumajanduse ja maaeluga ning seda üritamegi selle õppepäevaga muuta,» lausus ta.

Ürituse eesmärgiks on pakkuda põhikooli õpilastele võimalust saada ehe elamus ja praktiline kogemus maaelust ja Eesti toidust ning selle saamise loost.

Õppepäeval käiakse tallis ja laudas, tutvutakse sigade, lammaste ja hobustega, sõita saab hobuste ja traktoritega, piilutakse mesitarusse ja saadakse aimu mee valmimisest, valmistatakse ise toitu ning tegeletakse muude asjadega.

Sarnast õppepäeva viidi proovikorras Olustveres läbi ka möödunud sügisel ning Olustvere Turismikeskuse juhataja Tiina Randaru sõnul olid need oodatust tunduvalt populaarsemad.

Kuigi esialgu plaaniti sügisel Olustveres võõrustada 500 last, kujunes nende lõpparvuks ligi 700.

Tänaseks on Randaru sõnul enamik kohti esmaspäeval algavateks õppereisideks juba broneeritud, kuid täiendavalt on varusse jäetud ligi 500 kohta nendele koolidele, kust on lapsi vähem käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles