Kadri Liik asub tööle Euroopa Välissuhete Nõukogus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse vanemteadur Kadri Liik lahkub ametist, et asuda oktoobris tööle Londonis paiknevas Euroopa Välissuhete Nõukogus.

Liik ütles Postimehele, et alustab oktoobris tööd Euroopa Välissuhete Nõukogu programmidirektori ja vanemteadurina. Viis aastat tagasi loodud üle-euroopalises mõttekojas jääb tema suunata kogu uurimistegevus Türgi, Venemaa, Idapartnerluse ja Lääne-Balkani riikide suunal.

Liik märkis, et on kaitseuuringute keskuses töötanud kuus aastat ning on töökohavahetuse peale juba mõnd aega mõtelnud. «Ma ei kavatsenud kohe edasi liikuda, aga see pakkumine tuli väga konkreetselt: tuli vastata, kas jah või ei,» rääkis ta ja lisas, et organisatsioonis paistab olevat loominguline õhkkond ning uus töökoht pakub ka võimalust nõukogu arengus kaasa rääkida. «Lisaks tuleb välispoliitikaga tegelevatele inimestele niiehknaa kasuks vaadata maailma teisest geograafilisest punktist.»

2006. aasta kevadest kaitseuuringute keskuses töötav Liik on toimetanud välispoliitilist kuukirja Diplomaatia ning juhatanud Kuku raadio välispoliitikasaadet «Välismääraja». Varem on ta töötanud välisuudiste toimetaja ja Moskva korrespondendina nii Postimehes, Eesti Päevalehes kui uudisteagentuuris BNS, olnud Eesti Moskva saatkonna pressireferent ja Hommikulehe kultuuritoimetuse reporter.

Liigil on magistrikraad diplomaatias Lancasteri ülikoolist Inglismaal, kus ta õppis Briti Nõukogult saadud Cheveningi stipendiumiga aastail 1997-1998. Bakalaureusekraadi sai ta Tartu ülikooli ajakirjandusosakonnast 1993. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles