Tallinnal jääb ümbrikupalkade tõttu saamata veerand miljardit krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnal jääb ümbrikupalkade tõttu aastas saamata hinnanguliselt üle 264 miljoni krooni tulumaksu.


Tallinn liitus maksu- ja tolliameti ulatusliku ümbrikupalga vastase kampaaniaga, mille eesmärk on avalikkuse teavitamine ja niiviisi õigusrikkumiste ärahoidmine, teatas linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Maksuhaldur ja linnavalitsus näevad keerulises majandusolukorras riski, et ettevõtjad võivad hakata senisest rohkem kasutama ebaausaid vahendeid, ning soovivad selle vältimiseks juhtida inimeste tähelepanu tõsiasjale, et ametlikust sissetulekust sõltuvad mitmed sotsiaalsed garantiid.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on ümbrikupalkade vastane kampaania praeguses raskes majandusolukorras eriti aktuaalne. «Ühelt poolt on ettevõtjatel suurem kiusatus maksudest kõrvale hiilida, teisalt sunnib tööpuudus töövõtjad olukorda, kus nad on lihtsalt sunnitud nõustuma ümbrikupalgaga, et saada ja hoida oma töökohta, seades samas ohtu oma sotsiaalse garantii,» selgitas Mutli.

«Kolmandaks - maksudest kõrvalehoidmine on kahjulik ka riigile ning kohalikule omavalitsusele, mistõttu on nimetatud kampaania oluline ka Tallinna linnale,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles