Oma väike lift toob liikumisvabaduse

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesele korrusele sõitva väikse lifti ehitamiseks Aardla 140 kortermaja tagumisele küljele kulus kolm kuud.
Esimesele korrusele sõitva väikse lifti ehitamiseks Aardla 140 kortermaja tagumisele küljele kulus kolm kuud. Foto: Margus Ansu

Suvega tekkis Tartu FI linnajaos asuva kortermaja tagumisele küljele väike varjualune. Seal on lift, millega esimesel korrusel elav ratastooliga liikuv noor naine saab kerge vaevaga kodust väljas käia.

«Liigun palju ringi nagu noor inimene ikka, käin poes, külas, kinos ja linna peal,» rääkis Aardla 140 kortermaja esimesel korrusel elav ratastooli kasutav Triin, kes ei soovinud oma perekonnanime ajalehes avaldada. «Nüüd pole mul enam probleeme, lift juba töötab.»

Mõtet oma liftist mõlgutas Triin juba neli aastat tagasi. «Ma ei leidnud alguses odavat varianti, selliste liftide hinnad on üle mõistuse kallid,» rääkis ta. Aasta tagasi võttis Triin asja tõsiselt käsile ning koos Tartu liikumispuuetega inimeste ühingu ja toetajate abiga saigi mõte teoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles