Viljandis kõlavad kitarrid

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kitarrimuusika legend Heiki Mätlik annab Viljandi kitarrifestivalil kesköökontserdi, kus mängib oma kitarrikavade lisalugusid.
Eesti kitarrimuusika legend Heiki Mätlik annab Viljandi kitarrifestivalil kesköökontserdi, kus mängib oma kitarrikavade lisalugusid. Foto: Merike Lill

Viiendat korda toimuv Viljandi kitarrifestival toob kokku muusikud Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Ameerika Ühendriikidest ja Brasiiliast. Nädala jooksul toimub 12 kontserti, lisaks õpitoad, kitarrimeistrite päev ja noore kitarrimängija preemia üleandmine.

Muusikute Ain Agana, Robert Jürjendali ja Aleksei Saksi algatatud festivali põhieesmärke on arendada rahvusvahelist kitarriõppealast koostööd, suur osa on eelkõige tudengitele suunatud töötubadel. Aastate jooksul on välja kujunenud tava, et festivalinädala esimene pool on pühendatud Eesti ja Euroopa kõrgkoolidest kutsutud tudengitele, teine pool aga Eesti ja välismaa muusikutele.

Üks tänavuse festivali peaesinejaid on Soome kitarrivirtuoos Teemu Viinikainen, keda on nimetatud üheks maailma kahekümnest parimast džässkitarristist. Viljandis esineb ta oma trioga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles