Saksamaa pürgib energia-Nokia poole

, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad Saksamaal Düsseldorfi lähedal asuvas Kalkaris endise tuumaelektrijaama aladele ehitatud lõbustuspargis karussellil tiirlemas. Tuumajaama ennast ei võetud ehitusvigade ja kohalike elanike protestide tõttu kunagi tegelikult kasutusse.
Külastajad Saksamaal Düsseldorfi lähedal asuvas Kalkaris endise tuumaelektrijaama aladele ehitatud lõbustuspargis karussellil tiirlemas. Tuumajaama ennast ei võetud ehitusvigade ja kohalike elanike protestide tõttu kunagi tegelikult kasutusse. Foto: Reuters / Scanpix

Üleminek taastuvenergiale on Saksa majandusele esialgu hoopis kahju toonud, sest hinnad ja tootmiskulud kasvavad plahvatuslikult.

Ajal, mil Baltimaad arutavad, kui palju investeerida Visaginase tuumaelektrijaama, pole Saksamaal kahtlustki – tuumaenergia on mineviku tehnoloogia. Üleminek taastuvenergiale tõotab tulevikus tuua suurt kasu, kuid esialgu on see plahvatuslikult tõstnud elektri hinda ja toetanud pigem Hiina majandust.

68-aastane Heinz Müller on pensionipõlve pidav insener, kes peab end liiga vanaks, et massiüritustel osaleda. Ka mullu 26. märtsil, kui Saksa linnades toimusid kõigi aegade suurimad tuumavastased demonstratsioonid, jäi tema oma Berliini koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles