Tunnistajad: Toom survestas koole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kohtusaalis. Esiplaanil Kaitsepolitsei esindaja koos vandeadvokaatide Carri Ginteri (vasakul) ja Allar Jõksiga., tagaplaanil Yana Toom oma advo­kaatide Üllar Talviste (vasakul) ja Oliver Nääsiga.
Eile kohtusaalis. Esiplaanil Kaitsepolitsei esindaja koos vandeadvokaatide Carri Ginteri (vasakul) ja Allar Jõksiga., tagaplaanil Yana Toom oma advo­kaatide Üllar Talviste (vasakul) ja Oliver Nääsiga. Foto: Liis Treimann

Yana Toom nõuab kaitsepolitseilt aastaraamatu uut trükki ning seda, et senised eksemplarid eemaldataks näiteks ka rahvusraamatukogust.

Kaitsepolitseiameti ja Yana Toomi vahelisel kohtuvaidlusel kirjeldas eile mitu tunnistajat, et viimane survestas vene koole mitte üle minema eestikeelsele õppele.

Mitmes vene koolis ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajana töötanud Natalja Lakatõš kirjeldas eile tunnistajapingis Toomi esinemisi vene gümnaasiumide õpetajatele ja lapsevanematele 2010. aasta lõpus ja 2011. aasta algul, mil Toom oli ametis haridusvaldkonna eest vastutanud abilinnapeana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles