Loomakaitsjad tegid metsa rahaks

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Edith Laivi surma 2009. aastal seisab tema talukoht mahajäetuna – loomakaitsjad siin ei käi.
Pärast Edith Laivi surma 2009. aastal seisab tema talukoht mahajäetuna – loomakaitsjad siin ei käi. Foto: Kristjan Teedema

2009. aasta detsembris siit ilmast lahkunud Edith Laiv pärandas oma talu koos maa ja metsaga loomakaitse seltsile, kes aga lasi teha talumetsas lageraiet.

Metsaveo­masinad on muutnud Edith Laivi kunagise isatalu juurde viiva tee tavasõidukile läbimatuks – mööda seda teed on veetud Viljandimaal Abja vallas asuvast talumetsast tänavu talvel ja suvel Postimehe andmetel minema üle 3000 tihumeetri puitmaterjali.

Lageraielangid on kõikjal talu ümber, kokku 13 hektari ulatuses. Peale selle on metsas tehtud 3,1 hektaril harvendusraiet, seega on umbes 36 hektarist metsast puutumata veidi rohkem kui pool. Metsa majandamise kavas ette nähtud töödest on tegemata jäänud valgustusraie, mis tähendab tublimatele kasvavatele puudele ruumi tegemist – nimetatu on üks selliseid raieliike, mille eest metsaomanik peab peale maksma. Seltsi auks tuleb öelda niipalju, et 1,7-hektariline metsanurgake otsustati päästa ja tellida sellele vääriselupaiga inventuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles