Ekspert: haruldasemad loomad armastavad metsa

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edith Laiv lootis, et tema metsast saab varjupaik loomadele, selle asemel möllasid seal aga tänavu harvesterid.
Edith Laiv lootis, et tema metsast saab varjupaik loomadele, selle asemel möllasid seal aga tänavu harvesterid. Foto: Kristjan Teedema

Eestimaa Looduse Fondis, keskkonnainspektsioonis ja riigikontrollis metsa kaitsnud praeguse Võru Instituudi juhi Rainer Kuuba sõnul lõhnab loomakaitse seltsi tegevus Edith Laivi kinnistul klassikalise metsast raha väljatõstmise järele.

Kirjeldan teile juhtunut: Mulgimaa vanaproua pärandas maise vara loomakaitse seltsile, mis jättis taluhoone päris unarusse, küll aga asus metsa agaralt majandama ja tegi sellest ligi poolel erinevaid raieid, lõviosas lageraieid. Kas on väga levinud praktika, et metsa majandamise kavas kümneks aastaks ette nähtud tööd tehakse korraga ära?

See, kas midagi tehakse aasta hiljem või varem, ei avalda keskkonnale suurt mõju. Aga senine metsa majandamise praktika on näidanud, et see, kes tahab oma metsa majandada jätkusuutlikult, jagab raied pika aja peale. Kui eesmärgiks on lihtsalt metsast raha välja tõsta, siis tehakse võimalikult ruttu ja võimalikult palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles