Tänavakuritegevus aktiviseerub pimendamise ajal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei nendib, et Tallinna tänavakuritegevus on öiste pimendamiste ajal pisut aktiviseerunud, kuid üldistuste tegemiseks olevat siiski veel vara.


«Praegusel hetkel on mõnevõrra vara suuremate üldistuste tegemiseks ja võimalike suundumuste väljatoomiseks,» ütles Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juht ülemkomissar Kristian Jaani.

«Vaadates sel nädalavahetusel Tallinnas toime pandud tänavakuritegevust, näeme, et tõepoolest on öösel kella kolme ja viie vahelisel ajal mõningaid sündmusi registreeritud. Samas oleks enneaegne hakata paari kuriteojuhtumi põhjal suuremaid järeldusi tegema,» lausus Jaani.

Samas pidi ta tõdema, et paljude linnatänavatel toimuvat näitavate valvekaamerate efektiivsus kahaneb tänavavalgustuse väljalülitamise tõttu oluliselt. «Samas on iga piirkond erinev, osades kohtades nagu näiteks teatud vanalinna tänavatel on lisavalgustust piisavalt palju, et kaamerad midagi siiski näevad. Aga kaamerad ei ole ainult vanalinnas, vaid ka mujal linnas, kus tänavavalgustus on sageli ainuke valgusallikas, mis tagab kaamerate efektiivse töö,» lisas ülemkomissar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles