Kalamaja elanikud kaitsevad rannariba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkonna elanikud ja Telliskivi Seltsi juhatuse liikmed Toomas Paaver (vasakul) ja Juho Kalberg võitlesid eile selle nimel, et Kalaranna alale tehtaks ka teisi planeeringuid.
Piirkonna elanikud ja Telliskivi Seltsi juhatuse liikmed Toomas Paaver (vasakul) ja Juho Kalberg võitlesid eile selle nimel, et Kalaranna alale tehtaks ka teisi planeeringuid. Foto: Mihkel Maripuu

Linnahalli läheduses asuva 15 hektari suuruse Kalaranna kinnistu hoonestamise üle on vaidlus käinud juba umbes kümme aastat, sest Kalamaja ja Pelgulinna elanikud ei taha seal näha tihedalt täisehitatud elamurajooni ning väikelaevade sadamat.

Enamikus noori Kalamaja ja Pelgulinna elanikke ühendav Telliskivi Selts kogus sel suvel rohkem kui 2000 allkirja Pro Kapitali omanduses olevale mereäärsele platsile kortermajade rajamise vastu. Eile Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse saalis toimunud järjekordne avalik arutelu elamuala pooldajate ja vastaste vahel kujunes ägedaks.

Kalamaja noori ja vihaseid elanikke häirib enim see, et detailplaneeringu kehtestamise korral kaob ära loomulik ja lauge juurdepääs merele. See tähendab, et inimesed ei saa enam pisikeselt liivarannalt merre suplema minna, kuna planeeringu järgi on sinna kavandatud rannapromenaad ja tulevikus ka väikelaevade sadam. Samuti ei taha Kalamaja elanikud Kultuurikilomeetri asemele autoteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles