Prokuratuur: Varvara juhtumis pole endiselt kahtlustatavaid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara Ivanova
Varvara Ivanova Foto: Erakogu

Viru ringkonnaprokuratuuri kinnitusel pole märtsikuus Narva linnas jõhkralt tapetud Varvara mõrvas kahtlustatavat leitud. 

«Uurimine on jätkuvalt aktiivses faasis,» ütles Viru ringkonnaprokurör Anneli Pärdi. «Kinnitan, et juhtumiga tegeletakse iga päev. Uut infot koguneb uurijatele kogu aeg – iga saadud infokild võib uurimise üldpilti kardinaalselt muuta,» ütles Pärt.

Postimees küsis tänases intervjuus siseminister Ken-Marti Vaherilt, kas minister usub, et Eesti politsei tuleb Varvara juhtumi lahendamisega toime, arvestades, et Postimehele teadaolevalt teavad uurijad tegelikult Varvara Ivanova mõrva tagamaid, ent selle teadmise juriidiline realiseerimine on osutunud ülimalt keeruliseks.

Vaheri sõnul on tegu keerulise juhtumiga, mis oleks väljakutseks ka arenenud riikide mõrvauurijatele. «Suur hulk inimesi teeb selle asja ja versioonide kallal iga päev tööd. Kõik ressursid on neile tagatud ja võimalused loodud. Minul jääb üle ainult loota, et nad sellega hakkama saavad. Ma tahan seda uskuda, sest parimad ajud on selle kuriteo lahendamisega hõivatud,» ütles Vaher.

«Ma võin Varvara tapmise avastamisel tuua paralleeli vaid teise raske juhtumiga – nn kurikamõrvar, kelle tabamine võttis ka peaaegu aasta aega. Kuid mingeid lubadusi, et kurjategija tabatakse, ei saa selliste juhtumite puhul anda keegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles