Eesti maksab rahvusvahelistesse ühendustesse kuulumise eest 20,77 miljonit aastas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Välisminister Urmas Paeti sõnul maksab Eesti rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumise eest 20,77 miljonit eurot aastas.

Paet ütles riigikogu infotunnis, et Eesti osaleb eri riigiasutuste kaudu 400 rahvusvahelise organisatsiooni töös. Neist 301 organisatsiooni küsib tema sõnul ka liikmemaksu, milleks sel aastal kulub 20,77 miljonit eurot. «Järgmisel aastal on see summa samas suurusjärgus,» lausus ta.

Paeti sõnul koostab välisministeerium koos teiste ministeeriumidega praegu ülevaadet Eesti liikmesusest rahvusvahelistes organisatsioonides, et Eesti kuuluks ainult nendesse organisatsioonidesse ja teeks liikmemaksu näol ainult neid kulutusi, millel on ka mõtet. Ta pidas võimalikuks, et ülevaate valmimisel tehakse ettepanek mõnest organisatsioonist lahkuda.

Võimalikest uutest liitumistest rääkides ütles Paet, et neid organisatsioone, kuhu Eesti ei kuulu, on sadu või isegi tuhandeid, kuid seda, kas või kui paljudega neist Eesti tulevikus liitub, ei saa praegu täpselt öelda. «Ilmselt neid [ühinemisi] tuleb, aga need on mõned üksikud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles