Katoliku kool loob gümnaasiumi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Tamme staadionil spordipäeva pidanud katoliku kooli kuuenda klassi lapsed saavad valida, kas jätkavad kolme aasta pärast oma kooli gümnaasiumiastmes või valivad muu kooli.
Eile Tamme staadionil spordipäeva pidanud katoliku kooli kuuenda klassi lapsed saavad valida, kas jätkavad kolme aasta pärast oma kooli gümnaasiumiastmes või valivad muu kooli. Foto: Margus Ansu

Aasta-aastalt õpilaste arvu kasvatanud kristliku kallakuga Tartu katoliku kool avab nelja aasta pärast Tartus uue gümnaasiumi, mille õppesuundadeks saavad sot­siaa­lia, loodus ja kunst.

Katoliku kooli direktor Liivi Lõhmus ütles, et lapsevanemad on koolilt gümnaasiumi kohta küsinud juba ammu, kuid siiani on jäänud asutamisotsus selle taha, et koolil pole olnud piisavat põhja all. Järgmisel aastal täitub aga katoliku koolil kahekümnes tegutsemisaasta ning lisaks põhikoolile töötab viiendat aastat ka lasteaed.

Otsus gümnaasiumiidee ellu viia tehti möödunud aasta sügisel. «Me tahame, et see sama suund, mida oleme ajanud lasteaias ja põhikoolis, jätkuks ka gümnaasiumis,» selgitas Lõhmus. Kool on kavandatud praeguse Jakobi tänava põhikoolihoone teise tiiba.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles