Animefännid tulevad AniMatsurile

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosplay ehk tuntud tegelase matkimine nii välimuses kui ka käitumises on iga sellist sorti festivali kohustuslik osa, mida tegijad ise naudivad ehk rohkemgi kui vaatajad. Pildil AniMatsuril osalevad Tiit Lillemaa (vasakult), Kertu Niitmets, Ly Kuudeberg ja Triin Kolga.
Cosplay ehk tuntud tegelase matkimine nii välimuses kui ka käitumises on iga sellist sorti festivali kohustuslik osa, mida tegijad ise naudivad ehk rohkemgi kui vaatajad. Pildil AniMatsuril osalevad Tiit Lillemaa (vasakult), Kertu Niitmets, Ly Kuudeberg ja Triin Kolga. Foto: Margus Ansu

Dorpati konverentsikeskusesse tuleb nädalavahetusel kokku värvikas seltskond, et õppida Jaapani kohta, rääkida animest, omavahel mitmel moel võistelda ja miks mitte endale ka kiisukõrvad meisterdada.

Tänavune AniMatsuri, Jaapani popkultuuri fännide oma festival on juba kuues. Kunagi alustati Anne noortekeskuses ja esimesel korral oli külastajaid umbes 70, sellel laupäeval-pühapäeval loodavad korraldajad huvilisi kõvasti üle 400.

Peakorraldaja Kaia Jallai rääkis naerdes, et tegelikult on iga aasta väike hirm, kas keegi üldse tuleb. Seekord läks eelmüük ootamatult väga hästi, sada kahepäevapiletit said eelmisel nädalal otsa ja neid tuli juurde teha. Lisaks on palju neid, kes osalevad vaid ühel päeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles