Prantsuse ajakiri valas rahutustele õli tulle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moslemimaailmas eelmisel nädalal puhkenud protestidele islamivastase filmi vastu valas eile õli tulle Prantsuse ajakiri, mis avaldas pilapilte alasti prohvet Muhamedist.

Prantsuse võimud karmistasid rahutuste kartuses oma saatkondade turvameetmeid ja keelasid demonstratsioonide korraldamise riigi pinnal. Homme on suletud Prantsuse välisesindused, kultuurikeskused ja koolid 20 islamiriigis, kus rahvahulgad võivad pärast reedeseid palvusi hakata meelt avaldama.

Ettevaatusabinõude põhjuseks on satiirilise ajakirja Charlie Hebdo otsus avaldada eilses numbris Muhamedist neli karikatuuri, millest kaks kujutavad teda alasti. Üks pilapilt seob Muhamedi Briti printsi Williami abikaasa alastifotode ümber puhkenud skandaaliga. Pilti palja ülakeha ja habemega tegelasega illustreerib allkiri: «Rahutused araabia maades pärast proua Muhamedi fotode avaldamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles