Afganistanis teenival Briti sõduril sündis laps

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomuk patrullib Camp Bastioni piirdeaia taga Afganistanis.
Soomuk patrullib Camp Bastioni piirdeaia taga Afganistanis. Foto: SCANPIX

NATO juhitaval rahvusvahelise julgeolekuabi missioonil (ISAF) Afganistanis osalev Briti sõdur sünnitas Helmandi maakonnas Camp Bastionis lapse.

Naine väitis, et sai rasedusest teadlikuks alles sünnitusprotsessi alguses, vahendas The Telegraph.

Briti kaitseministeeriumi kinnitusel sündis laps 18. septembril Camp Bastioni haiglas. Talibani mässulised olid samale tugibaasile mõni päeva varem korraldanud rünnaku, milles langes kaks USA sõdurit.

Nii värske ema kui beebi seisund on stabiilne, kuigi poisike nägi ilmavalgust viis nädalat enne õiget aega. Oxfordis asuva John Radcliffe’i haigla lastearstide brigaad valmistub lendama Afganistani, et abistada ema ja vastsündinut tagasilennul Ühendkuningriiki.

See oli esimene kord, kui eesliinil olev Briti sõdur lapse sünnitab. BBC andmetel on kümne aasta jooksul viidud Afganistanist ja Iraagist raseduse tõttu kodumaale tagasi ligi 200 naissõdurit.   

Fidžilt pärit naissõdur oli lapseootel juba märtsis, kui ta lendas 6-kuulisele missioonile. Briti kaitseministeerium plaanib rasedustesti lisamist tervisekontrollile enne sõdurite välismissioonile saatmist, vahendas The Daily Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles