Prokurör nõuab somaallasele reaalset vanglakaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja khati kimbud
Sellised näevad välja khati kimbud Foto: Maksu- ja tolliamet

Riigiprokurör nõudis täna Harju maakohtus mullu novembris Tallinna lennujaamas eksootiliste khati taimedega tabatud somaallasele reaalset vanglakaristust.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo nõudis Somaaliast pärit Suurbritannia kodanikule Hassan Mohamed Siadile reaalset kahe aasta ja kolme kuu pikkust vangistust.

Siadi advokaat Raivo Bergson palus oma kaitsealusele leebemat karistust ning lugeda kohtul mehe karistus kantuks tema vahi all oldud ajaga.

Kohus langetab otsuse 31. märtsil, ütles BNSile maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Süüdistuse järgi palusid tollitöötajad mullu 21. novembril Londonist Tallinna saabunud Suurbritannia kodaniku riskianalüüsi alusel tollikontrolli.

Kuigi reisija kinnitas, et tal pole kaasas deklareerimisele kuuluvat või eriluba nõudvat kaupa, leidsid ametnikud tema pagasist 15,66 kilogrammi kimpudesse seotud khat narkotaimi.

Tollitöötajad pidasid narkosmugeldaja koos ebaseadusliku pagasiga kinni ja andsid üle maksu- ja tolliameti uurimisosakonna töötajatele kriminaalmenetluse alustamiseks.

Khat-lehtede närimine on uimastava toime tõttu levinud Aafrikas ja Araabia poolsaarel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles