Advokaat: peaminister Kaja Kallas võis rikkuda toimingupiirangut (5)

Margus Hanno Murakas
, andmeanalüütik
Copy
Kas peaminister Kaja Kallas on oma positsioonil toimingupiirangut rikkunud või mitte?
Kas peaminister Kaja Kallas on oma positsioonil toimingupiirangut rikkunud või mitte? Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Aprilli alguses kinnitas peaminister Kaja Kallas (RE) valitsuse pressikonverentsil, et esines ametiisikuna, kui kaitses ja õigustas avalikes intervjuudes oma abikaasa tegevust seoses idavedude skandaaliga. Ei ole välistatud, et võib seda tõlgendada kui toimingupiirangu rikkumist, sest ametiisikuna ei ole peaminister väljendusvabaduse kui põhiõiguse kandja.

Mullu 6. juulil ütles Kallas valitsuse pressikonverentsil, et ettevõtja, Isamaa liige Parvel Pruunsild on maksnud Keskerakonnale, Isamaale ja EKRE-le raha selleks, et nad lõhuksid Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni. Pruunsild esitas seepeale Harju maakohtule hagi ja nõudis, et peaminister lükkaks selle väite ühemõtteliselt ümber.

Kolm kuud tagasi kirjutas Postimees, et peaminister Kallase advokaadid kirjutasid kohtule, et Kaja Kallas täitis pressikonverentsil Pruunsilla antud raha teemal esinedes peaministrina avalik-õiguslikke ülesandeid. Seetõttu on põhjendamatu asuda seisukohale, et valitsuse pressikonverentsil öeldud väidete eest on vastutav Kaja Kallas eraisikuna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles