Ott Toomet: ärihoone aitab Emajõge ja kesklinna kaubandust

, TÜ majandusteaduskonna vanemteadur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone peaks olema madalam praegustest Vabaduse puiestee äärsetest majadest. Vähemalt alumine korrus peaks olema avaliku funktsiooniga, äride ning kohvikute päralt. Tähelepanu: see pilt kujutab ligikaudset mahtu, mitte kunstilist lahendust.
Hoone peaks olema madalam praegustest Vabaduse puiestee äärsetest majadest. Vähemalt alumine korrus peaks olema avaliku funktsiooniga, äride ning kohvikute päralt. Tähelepanu: see pilt kujutab ligikaudset mahtu, mitte kunstilist lahendust. Foto: TPM

Tartu kesklinna puudutavates diskussioonides põrkuvad sageli kaks vastandlikku seisukohta: ühelt poolt soovitakse siia rohkem elu ja Emajõge linnaga paremini siduda, teiselt poolt tahetakse säilitada ka parke ning looduslikke jõekaldaid.

Suurejoonelised hoonestuskavad, näiteks Tiit Silla ja Martin McLeani välja pakutud jõe vasakkalda täisehitamine, tooksid ilmselt uut elu nii linna kui jõe äärde, paraku kaasneks sellega suurte parkide kadumine. Lisaks ei ole nii suures mahus ehitustegevust lähiaastatel Tartus ette näha.

Pakun ise ühe palju väiksemamõõdulisema idee, mis võiks elavamaks muuta nii kesklinna kui ka Emajõge, ent oleks suuresti odavam ja jätaks alles ka pargid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles