Vaivara vallavanem: ilmselt hakkame uue kooli peale mõtlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaivara vallavanem Heiki Luts
Vaivara vallavanem Heiki Luts Foto: Alar Tasa / Vaivara vallavalitsuse infojuht

Vaivara vallas Sinimäe põhikooli põlengu tagajärgi vaadates sai vallavanem Heiki Lutsule selgeks, et ilmselt tuleb ehitada uus kool.

«Täna öösel valla juhtkonnaga arutasime neid erinevaid võimalusi ja hommikul meil tuli kokku kriisikomisjon. Sinimäel on erinevaid ruume, kus me saaksime esimeste päevade jooksul kindlasti ära mahutada kooliõpilased,» ütles Luts ERRi raadiouudistele.

Luts ütles, et hommikul helistasid ka Sillamäe linnavõimud ja pakkusid omalt poolt abi, et ühe alternatiivina kaaluda ka varianti, et kasutada Sillamäe koolide ruume.

«Kui tuli oli veel algusjärgus, siis mulle tundus, et tuleb katust hakata taastama. Peale seda, kui vajus sisse saali lagi teisel korrusel, sai selgeks, et ilmselt hakkame uue kooli peale mõtlema,» nentis Luts.

Vallavalitsuse kriisikomisjon otsustas, et tulevast nädalast on Sinimäe kooli lastel koolivaheaeg, seega tuuakse sügisene koolivaheaeg ettepoole. «Nädala jooksul usun, et saame kõik need asjad käima siin,» ütles vallavanem BNSile.

Päästjatel kulus eile õhtul Ida-Virumaal Vaivara vallas süttinud Sinimäe põhikooli kustutamiseks enam kui kaheksa tundi, inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Tules hävis suurem osa koolimaja katusest ning kogu hoone sai suitsu- ja veekahjustusi. Osaliselt õnnestus dokumendid ja tehnika päästetööde käigus hoonest evakueerida.

Häirekeskus sai seni teadmata põhjustel puhkenud tulekahjust teate eile õhtul kell 21.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles