Kalle Muuli: võidupidu

Kalle Muuli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Isamaa valimispeol Tallinnas Kinoliidu baaris oli 20. sep­tembril 1992 kohal korraga kolm tulevast presidenti. Lennart Meri oli äsja lõpetanud võimsa presidendikampaania. Ta oli täitnud eesmärgi, kogunud 29,5 protsenti häältest ja pääsenud koos Arnold Rüütliga (41,8) riigikogu ette teise vooru.

Raadio Vaba Euroopa Eesti osakonna juhataja Toomas Hendrik Ilves oli Isamaa pöidlahoidja ja Meri üks tähtsamaid eraviisilisi nõuandjaid valimiskampaania ajal.

Kolmas tulevane riigipea, Soome praegune president Sauli Niinistö aga oli saabunud Tallinna Isamaa valimisvõitu tähistama koos sõsarpartei Kokoomuse esindusega. Niinistö paistis juba toona silma vankumatu enesekontrolliga. Just tema oli see, kes pikast päevast ootamatult ära väsinud rahvuskaaslasi õhtu edenedes vaikselt autosse lohistas ja hotelli magama sõidutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles