Piltuudis: Taani peaminister sai kätte Maarjamaa Risti

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Taani peaminister Anders Fogh Rasmussen.
President Toomas Hendrik Ilves ja Taani peaminister Anders Fogh Rasmussen. Foto: Erik Peinar

President Toomas Hendrik Ilves andis täna Kadriorus üle Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi Taani peaminister Anders Fogh Rasmussenile, kes pälvis autasu toetuse eest Eestile ja teistele Balti riikidele nende liitumisel Euroopa Liidu ja NATOga.


«Oleme väga tänulikud, et olete alati olnud Eesti tugev toetaja ning me ei ole unustanud teie abi Eesti liitumisel Euroopa Liidu ja NATOga,» ütles president Ilves. «Teie panus oli väga oluline toonaste raskuste ületamisel.»



Euroopa Liidu Nõukogu eesistujana andis Taani 2002. aastal suure panuse liitumiskõneluste edukasse lõpetamisse 10 kandidaatriigiga, ka Eestiga.



Taani peaminister Rasmussen tänas president Ilvest kõrge tunnustuse eest, meenutades, et tal oli väga hea meel, kui sai 2002. aastal kutsuda Eesti Euroopa Liidu liikmeks. Rasmussen lisas: «Taani ja Eesti on Euroopa Liidus tugevad partnerid ja liitlased.»



Teenetemärgi üleandmisele järgnenud kohtumisel rääkisid president Ilves ja peaminister Rasmussen globaalsest majanduskriisist, arengutest Euroopa Liidus ja NATOs, Läänemere Strateegiast, Eesti-Taani suhetest ja NATO olulisimast välismissioonist Afganistanis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles