Tallinnas saab aprillis puukide vastast kaitsesüsti soodushinnaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: Urmas Tartes/SL Õhtuleht

Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskeskuses tehakse aprillikuus puukentsefaliidi vastaseid kaitsesüste soodushindadega.


Nii täiskasvanu kui lapse vaktsineerimise hind on aprillis tavapärasest 50 krooni odavam, vastavalt 425 ja 350 krooni, teatas Raepress.

Puugiperiood kestab aprillist oktoobrini. Puugid on aktiivsed siis, kui ööpäeva keskmine temperatuur on üle pluss seitsme kraadi.

Puugid levitavad puukborrelioosi ja puukentsefaliidi viirust, viimase vastu on võimalik vaktsineerida. Täielik vaktsineerimine koosneb kolmest süstist, millest kaks esimest tehakse ühe-kuni kolmekuulise vaheajaga, kolmas umbes aasta hiljem.

Pärast kolmandat süsti omandatud immuunsuse säilitamiseks süstitakse lisadoos vaktsiini uuesti kolme aasta pärast. Edasi peaks end vaktsineerima viieaastaste vaheaegadega.
Selline vaktsineerimiseskeem kehtib kuni 60-aastaste inimeste puhul, üle 60-aastastele tehakse järelvaktsineerimisi iga kolme aasta järel.

Vaktsineerida saab esmaspäevast neljapäevani kella 8-17.30 ja reedeti kella 8-15.30 LTKH nakkuskeskuse polikliinikus Paldiski mnt 62.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles