Tallinn paneb Mõõkkala ruumid rendioksjonile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Mõõkkala.
Restoran Mõõkkala. Foto: Mõõkkala

Linnavalitsus kuulutab homsel istungil välja enampakkumise Kuninga tn 4 asuvate äriruumide rendile andmiseks.


Tegemist on ruumidega, kus on mitu aastat edukalt tegutsenud restoran Mõõkkala.

Ligi 190 ruutmeetri suurused restoraniruumid antakse enampakkumisega üürile kümneks aastaks, sest Mõõkkala omanikfirmaga sõlmitud leping lõppes mullu oktoobris.

Firma taotles rendilepingu pikendamist põhjendusel, et on teinud ruumidesse suuri investeeringuid. Ka kesklinna valitsus soovitas restorani ruumid uuesti Mõõkkalale rentida, kuid linnavalitsus peab siiski õigemaks kehtiva korra järgimist ja avaliku rendikonkursi korraldamist.

Kesklinna vanem Marek Jürgenson on Postimees.ee'le varem öelnud, et linnaosavalitsus eelistaks rendipindadel näha häid, ennast juba tõestanud rentnikke, kes vanalinnale lisaväärtust annavad, kuid aastatetaguste korruptsiooniskandaalide tõttu kehtestatud linnavara rendile andmise kord ei näe selliseid erandeid ette.

Seda, et rendikonkursile ilmub mõni kahtlane pakkuja, kes senise rentniku kõrvale tõrjub, juhtub kesklinna vanema sõnul õnneks üliharva, kuid sellist võimalust ei saa kunagi välistada.

Restorani Mõõkkala taolisi linnale kuuluvate rendipindade kasutajaid on Jürgensoni sõnul vanalinnas umbes sadakond ning iga aastal vahetub neist uute tulijatega kuni kümnendik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles