Tuareegid loodavad Eesti abile

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Azawadi välisminister Hama Ag Mahmoud (vasakul) ning informatsiooniminister Moussa Ag Assarid möödunud neljapäeval Tallinnas. Postimehe andmetel tulid nad Eestisse Eerik-Niiles Krossi kutsel.
Azawadi välisminister Hama Ag Mahmoud (vasakul) ning informatsiooniminister Moussa Ag Assarid möödunud neljapäeval Tallinnas. Postimehe andmetel tulid nad Eestisse Eerik-Niiles Krossi kutsel. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal käisid Tallinnas tuareegi separatistide esindajad, kes tänavu kevadel Aafrikas Põhja-Malis ehk Azawadis samanimelise iseseisva riigi välja kuulutasid. Ükski maa pole aga tua­reegide õigust Azawadile siiani tunnustanud, piirkonnas on võimust võtnud islamiäärmuslased ning naaberriigid plaanivad nüüd sõjalist sekkumist, et Prantsusmaa-suurune ala Sahara kõrbes islamistidelt ja kahe tule vahele jäänud tuareegidelt tagasi võita.

Sestap otsustasid Azawadi üleminekunõukogu liikmed, välisminister Hama Ag Mahmoud ja informatsiooniminister Moussa Ag Assarid suunduda ringreisile mööda maailma, et kohtuda nii paljude Euroo­pa riikide ja USA esindajatega kui võimalik, et neile olukorda selgitada.

Tallinnas kohtusid ministrid neli päeva kestnud visiidi käigus Assaridi sõnul erinevate parlamendis esindatud jõududega, julgeolekuametnike, diplomaatide ja terrorismivastase võitluse ekspertidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles