ERR: Aas peab Viljandi «pronksiöö» karistust kohtupraktikale vastavaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas.
Norman Aas. Foto: Peeter Langovits

Riigi peaprokurör Norman Aas peab Viljandi politseinike peksmise juhtumi, mida rahvasuus tuntakse ka kui Viljandi pronksiööd, raames määratud karistusi Eesti kohtupraktikale vastavateks.

«Kohtupraktika selliste teise astme kuritegude puhul, isegi kui isik on varem karistatud, et see kaks aastat vastabki tänasele kohtupraktikale,» lausus Aas, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Riigikohtu kriminaalkolleegiumi esimees Priit Pikamäe juhtis tähelepanu sellele, et kuigi iga kohtuotsus on edasikaevatav, tuleb paraku tõdeda, et prokuröri edasikaebus karistuse leebuse tõttu on pigem erand kui reegel. See mõjutab tema sõnul kahtlemata väga olulisel määral ka võimalust kohtupraktikat kujundada, sest kui keegi seda küsimust ei vaidlusta, siis ei saa tulla ka seisukohta.

«Loomulikult me oleme esitanud kaebusi ka esimese astme kohtulahendite peale ringkonnakohtule seoses madala karistusega,» rõhutas peaprokurör ning nentis, et sellised kaebused jäävad tavaliselt rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles