Nädalavahetusel peeti Tallinnas kinni 61 joobes alaealist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nädalavahetusel pidasid Põhja prefektuuri korrakaitsjad Tallinnas kinni 61 alaealist, kes olid tarvitanud alkoholi.

Lisaks tuvastasid politseinikud 20 noort, kes olid teinud või omasid sigarette. Kahe noore inimese alkoholijoove oli sedavõrd suur, et nad vajasid meedikute abi.

Laupäeva varahommikul kell 2.30 viisid korrakaitsjad Vesivärava tänava 8 maja eest, kus nad olid rentinud peoruumi, jaoskonda 32 alkoholi joonud alaealist. Sinna kutsuti järgi nende vanemad, kes siis oma lapsed koju viisid. Tegemist oli 10. klasside tutvumisõhtuga.

Noorim alaealine, kelle politseinikud nädalavahetusel peetud korteripeolt tabasid oli 12-aastane poiss.

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna noorsooteenistuse vanem Vitali Matvejev ütles, et möödunud nädalavahetusel oli tavapärasest rohkem sekeldusi alaealistega, mida ilmestab ka suur noorte hulk, kellel tuvastati alkoholijoove.

«Mõistan, et nädalavahetus on hea aeg kokkusaamisteks kõigile, olgu selleks siis täiskasvanud või koolilapsed, kuid arvestada tuleb sellega, et alla 18-aastaste noorte õhtustel kogunemistel tuleks täisealisel silm peal hoida ja seda nii kodupeol kui ka väljaspool kodu,» rõhutas Matvejev. «On küllalt näiteid selle kohta, kus noore inimese pidu on lõppenud alkoholimürgitusega haiglas, nagu ilmestab ka möödunud nädalavahetus, või kuriteoohvri või toimepanijana politseijaoskonnas.»

Ta lisas, et selliste ebameeldivuste ära hoidmiseks on mõistlik enne pidustusi oma lapsega rääkida, selgitada talle erinevaid ohtusid.

«Olgu laps täisealine või mitte, alati tuleb kasuks teadmine, kellega ja kus nooruk on,» lisas Matvejev. «Muret tekitab kindlasti asjaolu, et suurema mureta rendivad täiskasvanud inimesed alaealistele üüripindu ise kontrollimata, kes ja millise ürituse korraldab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles