Saue raudteeületuskohaga on endiselt asjad segased

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast seda, kui Postimees kirjutas Saue ja Laagri vahelisel kergliiklusteel puuduolevast raudteeületuskohast, hakkas kuskil midagi liikuma.


Tänaseks on ühe rööpapaari juurde pandud betoonplaadid nii nagu raudteeülekäikude puhul kombeks. Tõsi küll, need on paigaldatud veidi lohakalt ning pole korralikult kinnitatud. Teise rööpapaari ületamist peaksid kergendama rööbaste vahel vedelev vana euroalus ja mõned lauajupid.

Nii nagu üle raudtee kulgeva kergliiklustee puhul, on ka ülekäigukoha rajamine Eesti Raudteega kooskõlastamata. «Inetu lugu, aga Eesti Raudteega pole ülekäigu ehitamist kooskõlastatud. Nii et tegu on omavolilise ehitusega ja tegevus on praeguseks peatatud,» ütles
Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

«Ka pole Saue vallavalitsus vastanud, kas nad on valmis raudteega vastavat lepingut sõlmima.
Eesti Raudtee pole ülekäiguraja vastu, kuid asju tuleb enne ajada korrektselt ja sõlmida juriidilised kokkulepped, millega määratakse kindlaks vastutus ja kohustused vallale kuuluva raudteel asuva rajatise edaspidiseks korrashoiuks ja ohutuse tagamiseks,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles