Reporter.ee: õhkrelv ei ole mänguasi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss
Õhupüss Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Paljud inimesed ei suuda endale teadvustada, kui ohtlik relv tegelikult on üks õhupüss. Teema tuli taas päevakorda Elva juhtumi valguses, kus 61-aastane mees laskis õhkrelvast 13-15-aastaste noorte suunas.

«Vastupidiselt väga levinud arvamusele tuleb öelda, et õhkrelv ei ole mänguasi ning see võib tekitada tõsise trauma,» rääkis Lõuna politseiprefektuuri lubade talituse komissar Allen Leego Reporter.ee'le.

Leego demonstreeris õhupüssi ohtlikkust kookospähkli peal. Kuul läbis kookospähkli üpris kergesti. Teine katse tehti telefonikataloogiga. Kuul jäi pidama alles pärast 600. lehekülge.

«Kui kookose asemel oleks näiteks inimese pea, siis ilmselt tekitaks lask tõsise trauma,» kommenteeris relvaspetsialist.

Õhupüssiga tänaval liikumine võib ajada kaaskodanikud paanikasse ning olukord võib lõppeda just õhkrelva kandjale traagiliselt.

«Ega hämaras ei saa hästi aru, mis relvaga tegemist on ja inimene, kes on ärritunud, võib võtta enesekaitseks soetatud relva ja seda kasutada,» kirjeldas Leego. «Eestis seda seni õnneks juhtunud ei ole, aga mujal, üle lombi, kui selline olukord peaks juhtuma, siis kas politsei või kodanik pikalt ei mõtle ja ongi pärast inimene surnud.»

Politsei alustas kriminaalmenetlust 61-aastase Vello suhtes, kes lasi reede pärastlõunal õhkrelvast 13-15-aastaste laste suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles