Töömees nõuab väärt palka

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rosenthal on jalatsivabrikus töötanud kolmkümmend aastat ja tunneb nüüd, et teda ei hinnata. Ettevõtte juht Leida Kikka (tagaplaanil) ütleb, et Priit Rosenthal on olnud parim talla allapanija küll, aga enam ei ole.
Priit Rosenthal on jalatsivabrikus töötanud kolmkümmend aastat ja tunneb nüüd, et teda ei hinnata. Ettevõtte juht Leida Kikka (tagaplaanil) ütleb, et Priit Rosenthal on olnud parim talla allapanija küll, aga enam ei ole. Foto: Sille Annuk

Tartu jalatsivabriku töötaja Priit Rosenthal ei lepi sellega, et temast kui hea palgaga jalatsikoostajast on tehtud kehvalt teeniv reservtööline. Ettevõtte juht Leida Kikka räägib töölise kirjeldatud musta loo tagasi valgeks. 

Priit Rosenthal alustas töömeheteed 15-aastaselt Tartu naha- ja jalatsikombinaadi õppeklassis ega ole saapavabrikule oma elu järgneva 30 aasta jooksul truudust murdnud.

Ta oskab jalatsipealseid liistule tõmmata, pressiga jalatseile taldu alla panna, mokassiine vormida ... Rosenthal on vilunud jalatsikoostaja. «Krooni ajal sain 6000 kätte,» ütleb ta uhkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles