Ohhoo, milline vaade ja milline hais!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need Tartu Veevärgi reoveepuhasti uhked suured tünnid on mahutid. Neli meetrit sügavasse 40-meetrise läbimõõduga mahutisse mahub 5000 kuupmeetrit reovett. Vasakul paistavad kompostiaunad, millesse iga päev lisandub oma seitse tonni tulevast põllurammu.
Need Tartu Veevärgi reoveepuhasti uhked suured tünnid on mahutid. Neli meetrit sügavasse 40-meetrise läbimõõduga mahutisse mahub 5000 kuupmeetrit reovett. Vasakul paistavad kompostiaunad, millesse iga päev lisandub oma seitse tonni tulevast põllurammu. Foto: Sille Annuk

Ah et telekapult on läinud ning prillidest ei maksa rääkidagi?! Jah, mõned väiksed ja suuredki asjad kaovad vahel kui tina tuhka. Mõni neist ujub välja täiesti ootamatus kohas – reoveepuhastis, kus kuuleb ja näeb nii mõndagi.

«Eks siia tuleb igasugust kraami,» muheleb ASi Tartu Veevärk reoveepuhasti juhataja Hillar Toomiste ettevõtte dispetšipunkti akna all seisatades ja nagu möödaminnes oma valdustele pilku heites.

On, mida vaadata: kauguses paistab võsaviiru taga jonksuline Emajõgi. Otse nina all on reoveepuhasti võimsad mahutid, kus loksub, kohiseb ja ka mäsleb kõik see rammusa haisuga vedel ja paks, mille tartlased tööl ja kodus tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles