Võru Linnateater tahab kõnetada kogu Eestit

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja ja lavastaja Leino Rei (40) kõrvus kõlab võro kiilt nüüd tun­duvalt rohkem kui tema elu eelmistel etappidel.
Näitleja ja lavastaja Leino Rei (40) kõrvus kõlab võro kiilt nüüd tun­duvalt rohkem kui tema elu eelmistel etappidel. Foto: Margus Ansu

Võru Linnateater on saanud uue juhi. Näitleja ja lavastaja Leino Rei (40) loodab teatrijuhi ametis tugineda senise kunstilise juhi Tarmo Tagametsa ja teiste sealsete kolleegide saavutustele.

Uus teatrijuht on enamiku oma elust elanud Raplamaal: kümme aastat Kaereperes ja kümme aastat Kehtnas. Viimased kuus aastat on ta olnud vabakutseline ja tartlane.

«Tulin 2006 Eesti Nukuteatrist ehk riiklikust, institutsionaalsest teatrist ära sellepärast, et tahtsin saada rohkem vabadust. Ja seda ma olen saanud,» ütles ta. «Tänu muutuvatele aegadele olen saanud vabaduse maitset tunda mõlemast servast: algus oli hästi ladus, aga kui tuli masu, siis võttis päris mõtlikuks. Nüüd on hakanud asi jälle tasapisi stabiilsemat vormi võtma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles