Tõnise loobub presidendiks kandideerimast

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõnise
Toomas Tõnise Foto: Peeter Langovits

«Hakkasin mõtlema, et mida ma suudan presidendina anda rohkem, kui seni oma praegusel ametikohal. Otsustasin, et ma ei lase oma kandidatuuri üles seada,» rääkis viimased 12 aastat Eesti Olümpiakomitee peasekretärina tegutsenud Toomas Tõnise (pildil). Veel suve hakul kinnitas ta, et kavatseb novembris toimuvatel valimistel kandideerida Eesti spordi kõige kõrgema juhi kohale.

Seni oli avalikkusele teada kolm võimalikku presidendikandidaati – lisaks Tõnisele ka endine kergejõustikuliidu president Neinar Seli ja endine kümnevõistleja Madis Kallas. Lõplikult saab kandidaatide ring aga selgeks 11. oktoobriks, täpselt üks kuu enne presidendivalimisi.

Vaatamata esialgsest plaanist taganemisele ei kavatse Tõnise spordi juhtimisest taanduda. Ta meenutas, et on selle tööga tegelenud 1980. aasta veebruarist, ent tunneb jätkamiseks endas veel jõudu ja tahtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles