Tankerit hakatakse pärastlõunal madalikult lahti tõmbama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Kyeema Spirit Aegna külje all madalikul.
Tanker Kyeema Spirit Aegna külje all madalikul. Foto: Mihkel Maripuu

Päästeametnikud ja merepäästjad alustasid Aegna külje all madalikul seisva tankeri Kyeema Spirit ümber ja kaldaääre kaitseks reostustõrjevahendite paigaldamist, et alus täna lahti tõmmata.

Politsei- ja piirivalveameti merepäästekeskuse spetsialist Ivar Treffner ütles, et praeguse plaani järgi tõmmatakse alus madalikult lahti täna ja selleks on alustatud juba ettevalmistusi.

«Seda ei tohi teha enne, kui paigaldatud on reostustõkked,» ütles Treffner.

«Loodame muidugi, et reostust ei teki, kuid see on tavapraktika, et ettevaatusabinõud võetakse kasutusele, sama tehakse laevade remontimisel dokkides,» sõnas Treffner.

Päästeametnikud isoleerivad kaldaääre, PPA merepäästjad paigaldavad õlipoomid ümber tankeri. Ettevalmistustööd võivad aega võtta paar-kolm tundi, nende kestus sõltub ka ilmast, kuid Treffneri sõnul pole see praegu halb. Vaikselt tibutab küll vihma, kuid segavat tuult ei ole.

Kui reostustõkked paigas, hakkavad tankerit madalikult lahti sikutama puksiirid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles