Aaviksoo: õpetajate palgad tõusevad jaanuaris ja septembris

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ütles täna pärast 2013. aasta riigieelarve eelnõu heakskiitmist valitsuses, et õpetajate palkadeks on järgmisel aastal tänavusega võrreldes 11 protsenti rohkem raha ning palgatõusu on oodata jaanuaris ja septembris.

«Lisaks vahendite ümbersuunamisele ja koolivõrgu optimeerimisele, millega me oleme alustanud, on  7,5 miljonit eurot täiendavat raha õpetajate palkadeks munitsipaalkoolidele ja kui siia lisada veel 8,2 miljonit, mille saab ümber suunata teistelt ridadelt, siis see tervikuna annab 11 protsenti enam raha õpetajate palkadeks,» kirjeldas Aaviksoo. «See on kaks korda vähem kui ametiühingud nõudsid, aga siiski tuntav tõus.»

Praktikas tähendab õpetajate palgafondi kasv seda, et 1. jaanuarist tõuseb õpetajate alampalk 715 euroni, keskmine palk 860 euroni ja, kui põhikooli- ja gümnaasiumiseadus vastu võetakse, siis 1. septembrist on sellele oodata ka lisa. «Kui reformid jätkuvad, siis palgatõus jätkub ka pärast 2013. aastat,» sõnas Aaviksoo.  

Kooskõlastus- ja tagasisideringile on saadetud ka palgakorraldust muutev eelnõu, mille üks eesmärk on anda lisaks riigi kehtestatud 715-eurosele alammäärale kohaliku omavalitsuse kaudu kooli käsutusse veel 20 protsendi ulatuses täiendavat raha, mida saab kasutada koolile eripärase palgapoliitika ja motivatsioonisüsteemi väljatöötamiseks.

Eelmisel aastal oli õpetaja keskmine palk 793 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles