Kaitseväes napib arste ja õdesid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased õppustel.
Kaitseväelased õppustel. Foto: Sille Annuk

Kaitseväe peaarst major Indrek Parts tunnistas, et kaitseväes napib nii arste kui õdesid, kuid lükkas ümber väited kaitseväe vähese hoolivuse kohta missioonidel haavata saanud sõdurite osas.

«Kaitseväes on terve suur hulk struktuuriüksusi, kus käib ajateenijate väljaõppe, mis vajab meditsiinilist toetust turvatunde loomiseks,» vahendab ERR uudised major Partsi intervjuud «Terevisioonile».

Kaitseväe peaarst tunnistas, et tegelikult pole neil piisavalt arste ja ka õdesid napib.

«Ja neid (arste - toim.) ei jätku igale poole, sest see väljaõppe on parajalt suur ja lisaks sellele on kaitseväel veel kõrvalt erinevad ülesanded nagu missioonidel osalemine, kus on samuti vaja meditsiinilist toetust,» lisas ta.

Mis puudutab missioonidel vigastada saanud kaitseväelasi, märkis Parts, et neile pakutav taastusravi on keeruline kompleks, kuid koostöö brittidega on andnud häid tulemusi. See hõlmab nii sotsiaalset kui psühholoogilist poolt, aga ka eluga üleüldist toimetulekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles